Geld lenen tegen een zakelijk onderpand.

Met ABL kun je geld lenen tegen een zakelijk onderpand. Zo maak je gebruik van je bedrijfsactiva om een lening te ontvangen. Een lening met onderpand is goedkoper dan een lening zonder onderpand. Zo kan jij vanuit je eigen middelen toch de volgende stappen zetten met jouw bedrijf.

Als bedrijf heb je bezittingen en ben je in veel gevallen in het bezit van commercieel eigendom. Zo kun je denken aan vastgoed, een bedrijfspand, inventarissen, voertuigen en zelfs machines of een machinepark dat in jouw bezit is. Een lening met onderpand maakt gebruik van deze eigen activa. Zo maak je gebruik van de middelen die je al in huis hebt. Het bedrag wat je kan lenen is gebaseerd op de waarde van je beschikbare activa. Hoe meer bedrijfsactiva er aanwezig is, hoe hoger het geleende bedrag kan zijn.

Hoe werkt een lening tegen onderpand?

Een lening tegen onderpand is een lening met activa als onderpand. Mocht je niet meer in staat zijn om de lening terug te betalen, dan heeft Doet Finance het recht om het geleende bedrag terug te vorderen door de bedrijfsactiva te verkopen. Een onderpand is een zekerheid voor Doet Finance wanneer de lening verstrekt wordt. Doordat de lening gedekt is met fysieke activa, heeft Doet Finance meer garantie dat het geleende geld terugbetaald zal worden.

Door het verminderde risico hebben wij vertrouwen om het geld uit te lenen. Doordat wij kijken naar de beschikbare middelen, hoeven we minder diep de kredietgeschiedenis in te duiken.

Welke middelen komen in aanmerking als onderpand?

Bedrijfsactiva kunnen uit verschillende zaken bestaan. Hierbij kun je denken aan: onroerend goed, een bedrijfspand, magazijnvoorraad, voertuigen, bouwmachines en meer. Over het algemeen dekt de bedrijfsactiva de zakelijke financiering.

Zet financieel
de volgende
stap.

Zet financieel
de volgende
stap.