Verantwoord omgaan met kredietrisico’s.

Creditmanagement is enkele jaren geleden overgewaaid uit de Verenigde Staten waar het al tientallen jaren gezien wordt als een belangrijk proces. De belangrijkste werkzaamheden van creditmanagement bestaan uit het beoordelen van kredietrisico’s en het innen van openstaande vorderingen. Het doel is om verantwoord om te gaan met kredietrisico’s en het optimaliseren van het werkkapitaal bij een zo hoog mogelijke omzet.

Wat is creditmanagement precies?

Een goede cashflow is onmisbaar voor ieder bedrijf.  Met creditmanagement kun je een goede cashflow behouden en speel je tevens in op een veranderende situatie. Hierdoor behoudt je continuïteit in je financiën. Iets wat essentieel is binnen het ondernemerschap. Bij creditmanagement gaat om het zo snel en volledig mogelijk innen van de financiële verplichtingen van klanten aan een organisatie.

Focus op zaken die er echt toe doen.

Het succes van credit management komt door de goede communicatie waarbij heldere afspraken worden gemaakt en de strategie op een duidelijke en transparante wijze wordt toegelicht. Veel bedrijven zien het debiteurenbeheer als een onderdeel van ondernemen, maar met de professionele invulling van creditmanagement kan het aantal debiteuren sterk verlaagd worden. Door het verlagen van het debiteurensaldo komt er geld vrij dat weer geïnvesteerd kan worden. Zo houd je je organisatie gezond en je klanten tevreden

Zet financieel
de volgende
stap.

Zet financieel
de volgende
stap.