Onbetaalde facturen zijn ergernis nummer 1.

Een factuur die niet betaald wordt, zelfs niet na meerdere herinneringen en aanmaningen is ontzettend vervelend en frustrerend. Een mogelijkheid die je hebt als je zelf het geld niet kan incasseren, is jouw incasso bij een incassobureau neerleggen.

Het kan overigens wel goed werken om je klant een laatste waarschuwing te sturen dat het dossier naar een incassobureau gaat als betaling opnieuw uitblijft.

Voor het incasseren van de openstaande factuur heeft een incassobureau geen andere middelen tot zijn beschikking dan jij zelf hebt. Maar incassobureau heeft wel veel ervaring in de omgang met debiteuren, er zijn incassospecialisten werkzaam en daarnaast heeft een incassobureau duidelijke en doordachte procedures die zij  kan inzetten om de vordering te incasseren. Wat vooral doorslaggevend kan zijn is dat vreemde ogen dwingen en dat de debiteur tot betaling overgaat.

Maar wat als de debiteur weigert?

Als de debiteur weigert te betalen dan heeft het incassobureau een goed netwerk om vervolgstappen te ondernemen. Het incassobureau kan jou begeleiden tijdens een procedure bij de rechter voor vorderingen tot € 25.000,00.

Voor vorderingen boven € 25.000,00  moet je een advocaat in de arm te nemen. Vaak maakt het incassobureau dan gebruik van zijn netwerk en kan jou koppelen aan een advocaat die de procedure kan voeren.

Stelt de rechter jou in het gelijk en betaalt de debiteur nog steeds niet, dan kan het incassobureau een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Deze kan executiemiddelen toepassen, zoals een beslaglegging, om het verschuldigde geld alsnog te innen.

Zet financieel
de volgende
stap.

Zet financieel
de volgende
stap.